onsdag 24. mars 2010

1. dag i Beijing

Finnair via Helsinki til Beijing kan anbefales. Det ble lite soving, men Jone fikk seg vel 5 timer. Heidi hentet oss på flyplassen ("vår" tid 01.30) og bedrev impnerende kjøring hjem i morgentrafikken. De bor fint - stort hus, og vi er så takknemlige for å bli invitert til å bo.
Vi har valgt en rolig dag uten utflukter ettersom marginene er relativt små hos oss alle etter å ha mistet en natt. Noen har fått seg en liten "nap". Jeg har fått omvisning på skolen som husets barn og ungdom går på: WAP (Western Academy Beijing). For et læringsmiljø! Imponerende både ute og inne, og ungene trives godt! Fiiint bibliotek!

Hanna og husets eldste datter er nå på Starbucks borti gata her. Der føles trygt faktisk! Husene her ligger i et område med vakter - sånn kan det være for utlendinger og rike kinesere.
Akkurat nå patruljerer en vakt like utenfor vinduet her. Han ser ut som han er omtrent 17 år....

I morgen er vi klare for Den himmelske freds plass! Det blir tidlig kvelden, kjenner jeg....

1 kommentar:

  1. Dette var da nymotens greier med denne bloggen. Så flink du er Åsne!
    Nå sitter jeg i sengen etter en lang vakt, og skal skru meg ned før litt søvn. Men det er jo festelig å følge med deg på andre siden av kloden. Da du var barn og gravde i sanden, sa vel du også: Nå graver vi oss ned til Kina. Og nå er du der.
    God tur!

    SvarSlett