torsdag 25. mars 2010

Dag 2 - Beijing

Jone var ikke å finne da middagen var klar ved halv 7-tiden i går. Han hadde lagt seg og sov tungt. Klokka 9 måtte jeg finne senga, og vi håpet at Jone kanskje sov til 05.....
23.59 våknet han.
Det ble en krevende halvtime. Egentlig følte leg meg som 5 år selv: selvopptatt og forurettet etter å ha blitt vekket fra dyp søvn. Men etter å ha ommøblert litt, lett etter kosedyr, hentet vann og byttet plass med pappa, sovnet vi igjen alle sammen og ble vekket 09!

Dagen startet med kinesisk parkliv i Jinshan, småkaldt selv om det var blå himmel. Litt thai chi og en hel liten flokk som danset. Noen danset i par, mens resten danset en kinesisk variant av line dance. På den kunstig byggede tempelhøyden fikk vi utsyn over Beijing generelt, og spesielt over Den forbudte by.

Vi gikk inn i den forbudte by fra "baksiden", og vi vandret gjennom hele området og endte opp på Himmelske freds plass.

Vår vertinne hadd god peiling på shopping-muligheter også. Nå er koffertene fullere bla 3 par Uggs, tre dunjakker, ymse sko og vesker. Kvelden ble avsluttet med indiak mat faktisk - ikke dårlig det heller. Alle glade, og alle trøtte. Klokken 9 i morgen drar vi til muren!

1 kommentar:

  1. Å, så spennende. Føler nesten at jeg er litt i Kina selv når jeg leser, Åsne. På skolen var det jo "Internasjonal dag" i går så litt eksotisk blir det på oss her hjemme også. Gutta boys imponerte stort med dans bl.a. og en proff magedanserinne hadde de også fått tak i. Du får se bilder og video når du kommer hjem.
    I kveld har jeg vært på Skype for første gang med Lofotengruppa mi. Brukte Singstar-mikrofonen festet til tørkerull - så kanskje ikke så proft ut, men fungerte helt greitt. Ha en fin dag på muren i morgen eller i natt eller når det blir :)

    SvarSlett