mandag 22. mars 2010

Tips fra kjentfolk

Min gode gamle venn Dagfinn som har bodd 4 (?) år i Beijing har gitt oss denne listen med gode tips. Er det rart jeg gleder meg? Takk Dagfinn!


Berena`Bistro i Lucky Street (Hao yun jie) nord-øst i Beijing. God kinesisk mat i "utenlandsk innpakking". I Beijing, altså.

Vennene deres tar dere kanskje med i Gui jie (Dongzhimen nei) en kveld, en restaurantgate på en kilometer ca, med masse rød lykter. Huajia yiyuan i nr 235 er en fin en, og i syvtida har de matshow der, som er artig.

Dali Courtyard er en flott hutongrestaurant med set menu og deilig mat fra Yunann-provinsen.

Hutonggaten Nanluo guxiang er artig å gå i, en kafe og butikkgate inne i hutongene. Ikke langt fra Houhai, innsjøer med masse kafeer, folkelig etc. Rett ved klokke- og trommetårnet, som varslet tiden i gamle Beijing, og som er fine å gå opp i. Men dette vet vertskapet deres.

Parkliv er gøy. Ritanparken, Jinbgshanparken (nord for forbudte byen), parken ved Temple of Heaven er alle fine. Og en liten en ikke langt fra ambassaden, Tuanjiehu, har også mye bra folkeliv.

Gongbao jiding - kylling med peanøtter (matrett som utleningene i Kina svermer for). I Shanghai må dere smake Xiaolong bao, en klassisk rett, pasta boller med suppe og svinefarse/reker i. En Beijingvarian av detgte er dumplings - jiaozi.

I BEijing, sjekk ut The Bookworm, rett ved Sanlitun sørgaten (Nan jie). Bokhandel, bibiliotek, kafe, kulturoase. Nordøst i byen, ikke langt fra den norske ambassaden.

Trenger du skredder, kan dere gå til 3.3 i Sanlitun nord (bei jie), i tredje etasje, til Helen Taylor. Hils fra Dagfinn og Monika, så får dere fin hjelp.

Rett sør for Workers Stadium (Gongti nan men) ligger Blue Zoo, akvariet med rullegang "under" havet, med haier og rokker etc.

Langt vest i byen ligger Beijing Zoo, med pada og greier. Totalt sett litt trist. Akvariet der er ikke like artig som Blue Zoo, synes jeg. Men delfin- og sjøløveshowet er topp.

Hadde du vært på voskentur skulle jeg anbefalt deg masse små fredelige temåpler også, men du rekker ikke alt, og har sikkert gode veiledere der du er.

I Suzhou - finn gamlebyen med kanalene. Besøk et par av Suzhous haver, f eks The master of Net.

I nærheten ligger vannbyene Tongli (fredelig og minst turistifisert, veldig koselig) og Zhouzhuang (fin om kvelden med masse vakre rød lykter, ofte mye kinesiske turister her, men kommer an på når dere er der eventuelt). I begge byene kan dere leie båt med egen padler.

I Tongli er det museum med gamle senger og treskulpturer, ligger langs murene til den klassisk kinesiske haven som ligger der. Der er det et vakkert lite jotell inne i museumshaven. Hvis det skulle være av interesse, kan du sende meg en mail (dagfinnaano@yahoo.no), så skal jeg finne navn og nummer på hotellet.

Bra Shanghai museum i bunnen av TV-tårnet på Pudong. Og har du tid til en voksen ting, så er Shanghai museum ved Peoples Square Kinas flotteste museum for tradisjonell kinesisk kunsthåndverk og kunst.

Kos dere masse. Spis godt.


Svar:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar